tukevasti tuuliajolla

tukevasti tuuliajolla

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ja sinä päivänä oltiin lumiukkoja

Se on tullut huomattua jo aiemminkin, että tämä Istanbul on mielenkiintoinen kaupunki...eikä vähiten ollenkaan säidensä puolesta. Eilen taas alkoi lumisade. Aamu oli vielä kaunis ja aurinkoinen, eikä isot valkoiset hiutaleet yhtään edes pilanneet tunnelmaa. Vasta iltapäivällä sää muuttui kurjaksi ja tutumpi istanbulilainen lumisade oli vieraanamme jälleen.




Osaperheemme kasvoi jälleen hieman yli kahdeksi viikoksi, kun ylioppilaskokelaamme saapui Istanbuliin lukulomalle. Päivällä hieman jännitettiin, lähteekö kone Helsingin päässä ilmaan, sillä iltaa kohden oli luvattu Istanbuliin runsaita lumisateita. Kone nousi ilmaan ja saapui pitkien odottelujen jälkeen puolitoista tuntia myöhässä määränpäähänsä.

Taksi ajoi vastassa olleen isän ja lukulomalaisen turvallisesti perille. Kello näytti ovikellon soidessa yöaikaa 01.14, joten onneksi tuleva päivä olisi lumivapaapäivä. Eipä tullut väsy ihan heti, oli paljon taas päivitettävää ja pitihän sitä pleikka nelostakin heti velipojan kanssa kokeilla.






Lumivapaapäivä alkoikin erittäin runsaassa lumisateessa, salamoiden välkähtäessä ja ukkosen paukkuessa. Mielenkiintoinen yhdistelmä. Välillä satoi lunta niin, että vastapäisiä taloja ei näe ollenkaan, välillä pilkahti aurinko, kunnes iltapäivällä sade muuttui jälleen hyvinkin istanbulilaiseksi.






Istanbulilainen lumisade eroaa siinä mielessä suomalaisesta, että se on märkää, ä-r-s-y-t-t-ä-v-ä-n märkää ja sataa vielä ä-r-s-y-t-t-ä-v-ä-m-m-i-n vaakasuoraan suht' viileän tuulen kera. Aivan ihanaa on huomata, miten lapset nauttivat lumesta täälläkin. Kaikkialla nousee pystyyn lumiukkoja ja -akkoja, lapset, nuoret ja aikuisetkin pelaavat lumisotaa ja koska sivukadut tyhjenevät autoista, ovat Istanbulin mäet oivallisia pyllymäkiä.






Vielä huomiseksi ainakin on lunta luvattu (lienee luvassa toinenkin lumivapaa, jotka aina ilmoitetaan jostain syystä vasta illalla klo 23 aikoihin). Vapaapäivät sopivat meikäläiselle oikein hyvin juuri nyt, kun on lomalainen Suomesta täällä!

2 kommenttia:

  1. Oi miten hauskaa oli löytää sinut täältä! Meidän esikoinen laskee päiviä Istanbuliin tuloonsa. Toivottavasti lumisade jo siiheksi loppuu, että pääsevät kulkemaan. Puolet perheestä on kipeänä. Toivottavasti tautikin siis hellittää ennen matkaa. Minä vielä porskutan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar: Me täällä jo neitokaisia odottelemme! Kiva nähdä! Lauantaiksi jo lupaillaan lämpimämpää keliä, sitä odotellessa :). Koittakaahan parannella itteenne siellä päässä, meidänkin nuorin lepäilee lääkärin käskystä vielä pari päivää.

      Poista