tukevasti tuuliajolla

tukevasti tuuliajolla

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Luetaan pääsykokeisiin ja palataan kotiin

Jos kulunut vuosi on ollut erilainen perheemme vanhuksilla, sitä se vielä varmemmin on ollut meidän sakin nuorilla. Yhden vuosi kului vaihto-oppilaana (vanhempiensa kanssa?), toisten opetellessa TODELLA itsenäistä elämää koto-Suomessa. Onneksi Turkish Airlines kulkee ja kuljettaa sakkiamme sinne ja takaisin, ja nyt keväällä vieläpä melko useasti.

Hyvää synttäriä 17v !


Varallisuuden kuitenkin rajoittaessa yhtämittaista lentelemistä, on tyytyminen skypeen ja facetimeen. Ruudun äärellä vierähtää äkkiä tunti, kaksikin kaikenmaailman asioista höpötellessä. Ehdottomasti kuitenkin kuuminta kärkisijaa yhteyden pidossa pitää Whatsappi, ihanpa vielä ilmaiseksi. 


Kevään aikana kaksi aihetta on pysyttelyt otsikoissamme koko ajan. Ylioppilaskokeet ovat jo onnistuneesti ohi. Juhlia päästään järjestelemään kolmen viikon päästä. Toisena vakioaiheena on ollut pääsykokeet. Ensin on pitkään mietitty, mihin haetaan. Vaihtoehdot matkan varrella ovat vähentyneet yhteen-kahteen, jonka jälkeen on alkanut totinen valmistautuminen. "Rankkaa", sanon minä. Pääsykokeisiin on luettu siellä ja täällä, Suomessa ja Ibulissa. 

Tulevaisuus odottaa, se ei vain kerro, mitä on odotettavissa. Pääsenkö opiskelemaan? Mistä löydän asunnon? Miltä tuntuu Suomen lukio high school-vuoden jälkeen? Entä jos....
Ja me vanhukset....jännnitetään aivan yhtä paljon siinä mukana! Pitäisi osata sanoa viisaita, mutta on liian pieni kertomaan, mikä on paras valinta. Onneksi on lupa laittaa kädet ristiin. Yksi johdattaa! Ja ihan aina oikeaan suuntaan! "Lapseni, pieneni, punaposkimarjani,
syliini nukahdit, linnunpoikani.
Mitä kertoisin sinulle elämästä?
Miten varustaisin tulevaisuuteen?
Antaisinko neuvoja, varoittaisinko vaaroista?
Vain yhtä pyydän sinulle lapseni:
lennä kauemmas
lennä korkeammalle
lennä rohkeammin
Älä anna minun rajoitusteni rajoittaa sinua.
Älä anna minun ahtauteni ahdistaa sinua.
Sinut on luotu elämään, erehtymään, valloittamaan maailmaa.
Matkalle, johon lähdet, minä en voi sinua seurata.
Vain rukouksissani voin saatella sinut elämään.
Lähde lentoon pieneni.
Jumala sinua siunatkoon, lapseni."  -Anja Porio-


2 kommenttia:

  1. Paljon onnea 17-v!! Niin kaunis teksti ja kuvat!! Olette ihanan ihana perhe <3

    VastaaPoista