tukevasti tuuliajolla

tukevasti tuuliajolla

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kevät!!!!!!

Oho! Aika juoksee ja viime päivityksestä on jo vierähtänyt tovi. Mennyt viikko toi mukanaan Istanbulin kotiimme ylioppilaskokeensa suorittaneen nuoren miehen ja pari päivää myöhemmin mamman ja pappan.

Viime viikon tunnelmiin palaamme myöhemmin uudessa päivityksessä, sillä tänään täytyy päästä jakaamaan todellisen, ihanan, kauniin, aurinkoisen ja KEVÄISEN Istanbulin kuvasaldoa. NAUTTIKAA, OLKAA HYVÄT!

"Big Ben"
Aamulla töihin lähtiessä nappasin kameran mukaan kaulalle. Ensin hyppään bussiin ihan kotisiten nurkalta, köröttelen isoa tietä pitkin pari kilsaa ja hyppään pois ensimmäisellä pysäkillä, mikäli bussikuski jaksaa pysäyttää. Jos seuraavat liikennevalot ovat juuri vaihtumassa vihreäksi, niin yleensä kuski ajelee stop-napin painalluksesta huolimatta seuraavalle pysäkille asti, joka on tosin vain runsaan 100 m päässä. Pysäkiltä jatkan matkaani vielä kilometrin verran apostolin kyydillä, lähes paikallaan seisovaa liikennettä nopeammin, ylämäkeen koululle asti. 


Ihan pikkuisen tekisi mieli käydä ostelemassa näitä.



Sain matkaseuraa :), siis kuvan kauniimpi osapuoli ;)
pääsiäisuutisia, Golgata ja kalliohauta työstövaiheessa Suomi-luokassa

Työpäivän jälkeen toinen puoliskoni tuli minua koululle vastaan ja suuntasimme "Pikku Kukkulalle". Aurinko paistoi, lämmin ilma hellitteli meitä tarpoessamme mäkeä ylös. Oi, mikä sipulikukkien loisto! Kirsikkapuut kukassaan! Ihmisiä picknickillä! Ja se näköala!










Rahtilaivat odottelemassa pääsyään Marmaran mereltä Mustalle merelle.
Tämä kisu on löytänyt omiin väreihinsä sopivan paikan.
joulun tuoksua




saalistusretkellä


Eikä kuvattava materiaali suinkaan loppunut kukkulan juurelle palattuamme. Pian olemme viettäneet täällä kahdeksan kuukautta. Tuona aikana liikenne on lisääntynyt valtavasti, ruuhkat pahentuneet ja pilvenpiirtäjät vallanneet näkymää. Joskus kuitenkin jostain välistä kurkistelee toinen toistaan kauniimpia koteja, huviloita, suloisia kuin karkki.





Ei vielä taida Suomi-kodin iirikset olla tällaisessa loistossa.

Ai niin! Vihdoinkin on sitemme kauppa auennut! Senhän piti alunperin aueta viime marraskuussa. Kahvila ja muut vielä antavat odottaa itseään. No, tähän on täällä jo tottunut, että ihan kaikki ei aina suju aivan aikataulussa, mutta hommat etenee jokatapauksessa. Oman elinympäristömme välittömässä läheisyydessä moni talovanhus on jo purettu, kuvassa näkyvä on vuorossa seuraavaksi. Tilalle kohoaa kerrostaloja: korkeaa, korkeampaa ja pilvenpiirtäjää. Oma pieni elämä tuntuu entistä pienemmältä tämän suurkaupungin vauhdissa.

Kauniin päivän ilta tuo mukanaan kevääntuoksuisen sateen salamoiden ja ukkosen kera. Höyryävä omenatee mukissa kera suomituliaiskinkkuleivän on oikein mukava kuunnella sateen ropinaa. 

2 kommenttia:

  1. Mahtavat kuvat!! Ihana on tämä Istanbulin kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MatkaMartta! Ja niin on IHANA kevät, piristää mielen!

      Poista