tukevasti tuuliajolla

tukevasti tuuliajolla

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ääni per mies

synttäriaamiainen
19 v. syntymäpäivän jälkimainingeissa on melkoisen loisteliasta mennä äänestämään ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa Istanbulissa. Matka äänestyspaikalle oli kovin erilainen kuin koto-Suomessa. Siellä ajellaan suoraa tietä pitkin, kääntymättä oikeaan tai vasempaan, kunnan talolle asti, parkeerataan auto, ei jonoteta, askelletaan äänestyskoppiin ja vola! homma hanskassa.Istanbulin metropolissa ensin tilaamme taksin Üsküdarin lauttasatamaan. Siellä nousemme Kabatasin lauttaan. Ja itsestään selväähän on miljoonien istanbulilaisten joukosta päätyä samaan lauttaan suomalaisten ystävien kanssa, joiden määränpää on sama kuin meillä. Taas on Bosborilla ruuhkaa, jonne sekaan mahtuu jälleen kerran ystävämme delfiinit.

Huomaa kuvan vasemmassa reunassa delfiini.


Kabatasin lauttasatamasta Tünelillä nousimme Taksimin aukiolle. Kulku jatkui kohti Suomen konsulaattia. Osasimme odottaa konsulaatin ulkoista vaatimattomuutta, mutta hymy karehti huulille, kun ensin kävelimme sen ohi. Tuli vain mieleen Ruotsin näyttävä konsulaatti Istiklalla. Noh...muutama kommentti asiaan liittyen ja sitten innolla sisään.
Kahdeksannessa kerroksessa meitä odotti iloinen vastaanotto sekä kunniakonsulin että muiden työntekijöiden toimesta. Ja kuten Istanbulin kuvaan kuuluu, oli äänestyspaikallakin ruuhkaa. Se ei tällä kertaa todellakaan haitannut, vaan oli mukava tavata muita meikäläisiä ja jutustella suomeksi. Oma ehdokaskin varmistui viimeistään siinä vaiheessa, kun numero piti kirjoittaa äänestyslipukkeeseen. Päälle vielä kahvit, kakkua ja Vakkon suklaata (uusi kunniakonsuli on Vakkon bisnessukua...milleehän sitä onnistuisi saamaan muutaman sarjaan kuuluvan käsilaukun?).


Mielenkiintoinen päivä jatkui mukavissa merkeissä. Nuoriso katosi keskenään kohti nähtävyyksiä ja vanhemmat jatkoivat syömään italialaiseen ravintolaan oikein mainiossa seurassa. Kiitos ja kumarrus! Olipa mukava päivä!

Hagia Sofia


Sininen moskeija 
Suuri bazaari


Vihdoinkin kotiin...metroa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti