tukevasti tuuliajolla

tukevasti tuuliajolla

lauantai 6. joulukuuta 2014

Tunnelmointia kynttilänvalossa: "Synttärionnittelut rakkaalle Suomellemme!"


Tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlinta alkoi meidän kolmikolla uusissa ympyröissä. Oikeastaan juhlatunnelma alkoi jo eilen illalla työpäivän päätteeksi ystävien ihanassa kodissa, kynttilöiden loisteessa, Jouluradion joululauluen säestyksellä. Sanoinkuvaamattoman herkullista oli savustettu lohi tykötarpeineen, joulutortut ja suklaakakku. 


Ennen sitä juhlistimme tietysti suomiluokan ihanien oppilaiden, kuuden tytön ja yhden nuoren miehen, kanssa perinteisin menoin Suomen itsenäisyyspäivää. Lippu ei noussut salkoon mutta liehui keskuudessamme pöydällä. Kirjasimme ylös asioita, jotka ovat meille tärkeitä Suomesta: puhdas ilma, metsä, suomalainen ruoka, ystävät ja sukulaiset. Lauloimme Maamme-laulun. Suun saimme makeaksi moninaisilla suomalaisilla herkuilla. Tarjolla oli suomalaista pullaa, Suomen lippu -keksejä, suomalaista suklaata ja Hopea toffeita. 6.12 päivän aamu alkoi Suomen lipun nostolla (tosin netin välityksellä Tähtitornin mäeltä.) Kylmät väreet menivät selkäpiitä pitkin siniristilipun liehuessa tuulessa. Useita vuosia ulkomailla viettänyt suomalainen ystäväni on joskus aikoinaan todennut itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien nostavan tunteet erityisesti pintaan juuri niinä vuosina, jotka viettää pois Suomesta. Näin juuri kävi! Moni, moni asia Suomesta nousee arvoon arvaamattomaan (niistä tarkemmin myöhemmin) täällä kaukana. 

Osallistuimme myös itsenäisyyspäivän paraatiin. Miesväkeä se kiinnosti jokseenkin enemmän kuin kolmikon naisedustajaa. Mutta ei hätää, onneksi on odotettavissa vielä illan linnan juhlien pukuloisto ja parin tunnin kättelyt.

Ai niin, SAUNA, meillä sitessä on myös sauna! Kyllähän sitä täytyy päästä suomalaiseen saunaan itsenäisyyspäivänä, niin merkityksellinen se meidän kansallemme on! Viikko sitten pohdimme kahden muun suomalaisen opettajan kanssa, mistä syntyy Itsenäisyyspäivän tunnelma. Lopputulemana päätimme, että se syntyy suomalaisesta pullasta ja saunasta. Niitä siis on tänä juhlapäivänä tarjolla!

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

1 kommentti:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää näin päivän myöhässä teille! Kyllä pulla ja piparit on aika jees näin itsenäisyyspäivässä ja lähestyvässä joulussa :)

    VastaaPoista