tukevasti tuuliajolla

tukevasti tuuliajolla

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Matkan varrelta


Yön väistyttyä ja pyhäaamun valjettua askeleemme suuntasivat jälleen kohti kotikirkkoamme, Euroopan puolelle. Määrä oli tänään päästä ajoissa kotiin, heti messun jälkeen uuden työviikon alkaessa taas huomenna, mutta matkan varrelle "tuli pari muuttujaa".

Mitä ihmettä! -- Yhdessä yössä työmatkani varrella olevat kymmenet puut olivat lyhentyneet melkoisesti
Mihrimah Sultan -moskeija (1548), Uskudar
Naisten oma ovi




Taksimin aukio
...tuosta alas ja vasemmalle ja heti oikealle ja jyrkästi alas...
...perillä...

Kevät antaa itsestään merkkejä. Malttamattomana odotan puiden ja kukkien väriloistoa. Viikonlopun aikana ilma jälleen viileni, mutta sitkeästi tulppaanit, kirsikkapuun kukat ja monet muut (joita en osaa nimetä) ilmoittelevat itsestään. Tiedossa siis on, satavarmasti, tulevien viikkojen ja kuukausien edetessä kuvia kaikenmaailman kasveista..... nimimerkillä "keväthullu".



Messun jälkeen lähdimme kohti lauttarantaa, tällä kertaa meille ennestään tuntemattomia polkuja pitkin. Sieltä sitten löytyikin oikein ihania ja ihkauusia Istanbulin tuttavuuksia. Yksi suloisimmista oli Dogo-kenkä/laukkuliike. www.dogostore.com. Pikkuinen butiikki ilahdutti uniikilla valikoimallaan. Tottahan toki kengän kuosiin voi tallentaan sadun, ajatelman tai suloisen muffinin. "Häkellyttävää", voisin näin suutarin lapsenlapsena tuumailla.




Tämä kadun pätkä ei vielä ollut sunnuntaipäivään herännyt. Kuitenkin se ihastutti omaperäisyydellän ja kutsunee meidät myöhemmin syömään.





Sacher-kakku on hyvää Istanbulissakin.




What does the fox say?

Käyntimme jatkui kohti Kabatasin lauttasatamaa. Matkan varrella Istanbulin modernin taiteen museo houkutteli meidät näyttelyynsä. Saimme iloisesti yllättyä lippukassalla: naistenpäivän kunniaksi naiset pääsevät ilmaiseksi sisään ja museokortilla ensimmäinen käynti on myös ilmainen. Tuli kieltämättä hieman epätodellinen olo kävellä sisään Istanbulin metropolin Modernin taiteen museoon maksamatta pennin hyrrää. Kiitos ja kumarrus!


Mahtaakohan tämä iskeä meihin ollenkaan? No, ei siihen saa vastausta, jollei käy sisään. Sittenpähän olemme  viisaampia, onko nykytaide meitä varten.



Alku vaikutti lupaavalta. Mielenkiintoista tutkia, mitä erilaisia tekniikoita teoksissa oli käytetty, mitä teoksesta paljastuu ensikatseella ja sen jälkeen syvemmän tutkimisen jälkeen. Alla oleva maalaus ensin ihastutti kauniilla, keväisen vihreillä sävyillään. Lähempi tutkiminen olikin sitten jo karmaisevampi...

Museo oli ihan kiva. En kuitenkaan voi sanoa, että minusta tuli nykytaiteen ystävä. Hyvä oli käydä, nähdä ja muodostaa oma mielipide. Vaikuttavimmat näyttelyhuoneet olivat lehdissä uutiskuvina esiintyneet valokuvat eri vuosikymmeniltä ja lyhytelokuva naisesta, joka ottaa päätänsä verhoavia huiveja pois yhden kerrallaan mainiten jokaisen kohdalla nimen, jolle kyseinen huivi on kuulunut.



:) Oi Suomeni mun!



Kävellen tutustuu maisemiin parhaiten. Kylmästä tuulesta huolimatta pitää uskaltautua kurkkimaan ympärilleen huppunsa sisältä. Sitä voi vaikka yllättyä kovinkin iloisesti. Google kertoi minulle näiden portaiden värikkyyden syyn http://www.hurriyetdailynews.com/istanbuls-rainbow-stairs-painted-grey.aspx?pageID=238&nID=53528&NewsCatID=34.

Allaolevista kevään väripilkuista huolisin molemmat!



Tämä hauveli näkee aivan varmasti kauniita (satakuntalaisia) unia.

Kabatasista lautta vei meidät jälleen Aasian puolelle. Kotisiten vaaleanpunaisina kukkivat puut toivottivat meidät tervetulleiksi. Olipa mukava sunnuntai!

2 kommenttia:

  1. Harmi, kun ei ollut kortteli vielä herännyt teille, mutta suosittelen sitä kyllä joskus uudemman kerran testaamaan. Kuulosti kivalta teidän pyhäpäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MatkaMartta: Varmasti menemme uudelleen! Tervetuloa mukaan!

      Poista